Babymassage NIEUW

Shantala babymassage is de volledige naam van de babymassage die ik aanbied. Shantala was een jonge moeder in een sloppenwijk van Calcutta in India die ‘ontdekt’ werd door Frédérick Leboyer een Franse gynaecoloog en verloskundige die het tehuis bezocht waar Shantala met haar twee kinderen onderdak had gevonden. Dr. Leboyer werd geraakt door de massage die Shantala dagelijks aan haar baby gaf. Dit deed zij uit traditie omdat haar cultuur gelooft in het sterk maken van kinderen vanaf hun geboorte. Leboyer filmde Shantala in actie met haar baby en bracht de babymassage naar Europa.
Babymassage bevordert de gezondheid van de baby maar ook van de persoon die de massage geeft. Lichamelijke effecten van massage zijn o.a. ontspanning van het lijf, afvoeren van afvalstoffen, stimuleren van de bloedsomloop, versterken van het immuunsysteem, positieve invloed op de spijsvertering, bevordering van de groei. Op emotioneel vlak zijn o.a de volgende effecten bekend: bevordering van hechting tussen ouder en kind en andersom, vrijkomen van de gelukshormonen oxytocine en endorfine bij baby en ouder, een emotioneel steviger kind doordat door massage de aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt geremd, door massage geef je geborgenheid en vertrouwen.
Shantala babymassage is een liefdevolle ‘vragende massage’, je baby geeft zelf aan of het de massage kan ontvangen. We masseren met strijkende bewegingen, ‘voelend’ aanraken.
Babymassage is voor vrijwel iedere baby geschikt en kan helpen bij het verwerken van een eventueel lastige geboorte zoals een vacuumextractie of vroeggeboorte. Een kindje dat een spreidbroek moet dragen kan ook gemasseerd worden met spreidbroek aan. Als je als ouder de geboorte van je kindje nog moet verwerken kan babymassage als activiteit samen met je kindje een fijne manier zijn voor de verwerking. Heel veel voordelen dus maar bovenal is je baby masseren gewoon heel leuk om te doen en kan een fijn ouder-kind-momentje worden. Je kan deelnemen aan babymassage vanaf dat je baby zes weken is. In de eerste zes weken mag je baby wennen aan de wereld buiten de veilige ruimte van de baarmoeder. Je kunt je natuurlijk al wel eerder aanmelden.
Na de massage van je baby wordt iedere bijeenkomst een ander thema belicht zoals huilen, slapen, hechting, prikkelregulatie of misschien heb je zelf wel een thema waar je graag iets meer over wil weten. Dit kan ingebracht worden.
In 4 bijeenkomsten van 1,5 uur leer je het hele lichaam van je baby masseren en krijg je info over thema’s die alle ouders bezighoudt. Na afloop ontvang je een reader waarin alles wat behandeld is tijdens de sessies nog eens nagelezen kan worden.

INTRODUCTIEKORTING in mei 2024 € 100,00 (m.i.v. juni 2024 € 150,00)
Aanmelden kan via e-mail, ik neem dan telefonisch contact met je op. (vermeld dus je telefoonnummer)
Groepsgrootte maximaal 4 baby’s en een (groot)ouder in een groep.
Wil je liever één op één je baby leren masseren? Of op andere data dan hierboven vermeld?Dat kan ook, neem contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.