Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Vermast, ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en ik woon in Lelystad. Met mijn enthousiaste en nuchtere instelling, kennis en ervaring kan ik jullie goed begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en periode daarna. Sinds 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig kraamverzorgende, een vak dat ik met veel passie en plezier uitoefen. Maar er knaagde iets…
Voor assistentie bij een thuisbevalling word ik pas in de laatste fase van de ontsluitingsperiode opgeroepen en kan dan niet meer de ondersteuning geven die ik graag zou willen geven en waar veel vrouwen behoefte aan hebben. Vrouwen die in het ziekenhuis bevielen kon ik niet ondersteunen omdat ‘thuis’ mijn werkveld is. Van jonge ouders hoorde ik regelmatig dat ze een vast gezicht, een aanspreekpunt, tijdens de bevalling in het ziekenhuis hadden gemist. Ik dacht ‘dat moet toch anders kunnen?!’

Zo startte ik in september 2017 aan de Opleiding tot Doula in Utrecht en mag ik mij sinds september 2018 gediplomeerd Doula noemen. Als aanvulling op de Opleiding tot Doula heb ik de docentenopleiding ‘Relaxed bevallen’ bij Georgina Kwakye gevolgd, de grondlegster van ‘Relaxed bevallen’.
Als doula help ik je/jullie om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien en om je tijdens de bevalling waar nodig te ondersteunen, thuis of in het ziekenhuis. Dit doe ik op zo’n manier, dat jullie met een goed gevoel op de geboorte van jullie kindje terug kunnen kijken.
Ik ben betrouwbaar, straal rust uit en gebruik de nodige humor.