Wie ben ik?

 

Ieder kind gun ik de best mogelijke start in het leven.

Mijn missie als  geboortecoach of doula is om jou als zwangere vrouw en je partner voor te bereiden op een geboorte waar je zelf positief op terug kunt kijken. Zo geef je je baby een goede start in het leven. Hoe meer ontspannen je je voelt en hoe meer vertrouwen je hebt in je eigen lijf hoe beter je terug zal kijken op de bevalling, ook als het anders is gelopen dan je je van tevoren had bedacht. Ik wil je graag helpen om je in je kracht te zetten en samen het avontuur van de geboorte van je kindje aan te gaan.

Mijn naam is Petra Vermast, ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen, oma van een kleindochtertje en jong van geest. Met mijn nuchtere instelling, kennis en ervaring kan ik jullie goed begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
Sinds 2004 ben ik zelfstandig kraamverzorgende, een vak dat ik met veel passie en plezier uitoefen. In de loop van de jaren begon er iets te knagen. Voor assistentie bij de thuisbevalling word ik als kraamverzorgende pas in de laatste fase voor de werkelijke geboorte opgeroepen en kan dan niet meer de ondersteuning bieden zoals ik die graag zou willen geven en waar veel vrouwen vanaf het begin van de bevalling behoefte aan hebben.
Alle keren dat ik bij een thuisbevalling heb mogen assisteren voelde ik me helemaal in mijn element maar thuisbevallingen kwamen steeds minder vaak voor.  Moeders vertelden hun ervaringen met bevallen in het ziekenhuis. Het viel mij op dat ze vaak verward en wat teleurgesteld waren in de verschillende adviezen van de wisselende zorgverleners die tijdens de bevalling de verloskamer waren binnen gelopen. Soms voelden ze zich ook aan hun lot overgelaten. Tijdens zo’n belangrijke gebeurtenis in je leven is het van belang dat je je als moeder op je gemak en gesteund voelt, zowel voor jezelf als je baby, toch? Bij mij begon er toch wel wat te kriebelen, dit zou toch anders moeten kunnen?
In 2017 besloot ik terug naar school te gaan en mij bij te scholen tot doula/geboortecoach bij Opleiding tot Doula in Utrecht. Sinds september 2018 mag ik mij gediplomeerd doula noemen. Tijdens de opleiding  was er een gastles van Georgina Kwakye, schrijfster van het boek Relaxed Bevallen, dit inspireerde mij. Zij gebruikt tijdens haar zwangerschapscursus hypnobirthing- en mindfulness technieken op een relaxte manier als voorbereiding op de bevalling. Na afronding van de doula opleiding volgde ik met veel plezier bij haar de docentencursus. Met deze opleiding erbij voelt het voor mij compleet, ik kan nu precies de geboortecoach zijn zoals het bij mij past.

In de zwangerschap maken we kennis bij jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving en bekijken we waar jij en je partner het meest behoefte aan hebben, wat jullie wensen en verwachtingen zijn over de aanstaande geboorte van jullie kindje. Ik kan inspelen op wat voor jullie belangrijk is en je aan het denken zetten over mogelijkheden binnen de verschillende aspecten van de geboorte zodat je bewuste keuzes zal kunnen maken en je met steeds meer vertrouwen naar de bevalling zal toeleven. Tijdens de geboorte wil ik jullie graag ondersteunen bij de moeilijke momenten zodat je bevalling een mooie ervaring kan worden, zowel thuis als in een geboortezorghuis of ziekenhuis. Dit doe ik op zo’n manier dat jullie met een goed gevoel op de geboorte van jullie kindje terug kunnen kijken.
Ik heb ervaring met geboortes thuis, maar ook onder medische begeleiding in het ziekenhuis, “hands off” geboortes en bevallingen in bad, vrouwen met of zonder partner.
Ik ben betrouwbaar, straal rust uit en gebruik de nodige humor.

Ik gun iedere moeder een mooie bevalling en iedere baby een rustige start in het leven.

Ik word gelukkig van: openheid en verbinding, mijn werk, mijn kleindochter, vega eten, in de nazomer kamperen in zonnige mediterrane oorden, rust in de natuur, wandelen, lezen, Scandinavische- en Britse crimi’s kijken, theater- en museumbezoek en Encounter samen met mijn man.

 

 

 

 

Paragraaf