Ervaringen

Louise

Tijdens de begeleiding van Petra heeft ze goed doorgevraagd wat ik wel en niet wilde tijdens mijn bevalling. Mijn drie eerdere bevallingen waren niet prettig verlopen en daardoor wist ik vooral wat ik niet wilde. Petra bood mij mogelijkheden die ook bij pijnstilling konden. Tijdens de bevalling herhaalde ze de gemaakte afspraken uit het geboorteplan waardoor ik steeds de regie kon houden over alles. Op deze bevalling kan ik goed terug kijken. Nadat mijn dochtertje geboren was kreeg ik een uitgebreid verslag van haar geboorte en de begeleidingsperiode tijdens mijn zwangerschap en daar ben ik heel blij mee!

W & L

Wij verwachtten ons eerste kindje toen we de mogelijkheid ontdekte van Petra als doula bij onze bevalling.  We wilden graag zo natuurlijk mogelijk thuis en in bad bevallen en Petra heeft een bevalbad wat we konden gebruiken. Onze dochter liet op zich wachten en bij 42 weken moest ik worden ingeleid. Dit was een scenario wat we eigenlijk helemaal niet wilden maar waar Petra wel aandacht aan had besteed in de begeleiding vooraf, ‘wat als?’ Tijdens de bevalling heeft ze zeer goede en fijne emotionele steun gegeven die ons goed heeft geholpen bij het doorhakken van knopen. Wij waren blij met haar behulpzaamheid en steun, helemaal omdat we in totaal drie personele wissels hebben meegemaakt. Petra was al die tijd ons vertrouwde gezicht. Ook naderhand konden we nog bij haar terecht met alle vragen. Het geboorteverslag gaf een mooi overzicht van wat er allemaal gebeurd was die lange dag voor het moment waarop onze dochter geboren werd. Een mooi aandenken.

Meike

Ik heb veel gehad aan het contact met Petra tijdens mijn zwangerschap. Door haar heb ik goed kunnen nadenken over hoe ik mijn bevalling voor mij op een fijne manier tegemoet kon gaan waarbij realisme over de onvoorspelbaarheid van een bevalling ook is benoemd. Petra heeft mij op meerdere manieren van tips en informatie voorzien.

Nicole en Brian

Via onze verloskundige kwamen wij terecht bij Petra. Wij waren erg benieuwd naar onze kraamverzorgster. Het is toch een spannende periode die je tegemoet gaat. Rond 32 weken hebben we een afspraak gemaakt. Na deze ontmoeting hadden wij een prettig gevoel. Petra bracht ons er van op de hoogte dat zij ook een opleiding deed om Doula te zijn bij bevallingen. Wij kenden dit niet en hadden er op dat moment geen behoefte aan. Toen ik bezig was met mijn bevalling hebben we Petra toch gevraagd om te komen. Zij heeft ons ondersteund bij het opzetten van het bevalbad, het toepassen van bepaalde technieken om mijn weeën op te vangen en ze hielp mij verzorgen zodat ik bijvoorbeeld voldoende vocht binnenkreeg. 
Dit alles deed Petra op een heel prettige manier. Zij heeft altijd gevraagd wat voor ons prettig is en paste dit zo goed mogelijk toe. Ze heeft altijd een goed humeur en neemt ook de tijd om een praatje te maken. Wij raden Petra zeker aan bij andere gezinnen en als wij nog een kindje krijgen, zullen wij ons opnieuw bij haar aanmelden!