Mijn begeleiding

Mijn begeleiding is altijd persoonlijk en op maat want geen enkele zwangere, geen enkel stel is hetzelfde.
Aan de basis van mijn begeleiding ligt de zwangerschapscursus ‘Relaxed bevallen’, een cursus voor stellen ter voorbereiding op de bevalling. Een inspirerende cursus die zeker niet zweverig is maar zeer informatief en praktisch. Als alleenstaande ben je natuurlijk ook van harte welkom en kun je deze cursus goed gebruiken.

Een onderdeel van de cursus is het opstellen van een geboorte-wensen-plan ook wel geboorteplan genoemd.
Waarom maken we een geboorteplan?
Zodat jullie wensen en idee├źn rondom de bevalling en erna bekend worden bij jouw/jullie zorgverleners!
Samen met je partner een geboorteplan schrijven zorgt ervoor dat je samen kijkt naar wat er mogelijk is rondom de bevalling. Zo maak je een weloverwogen keuze en beslissing die gebaseerd is op informatie, gevoel en/of ervaringen.
Mijn rol is jullie te informeren over welke keuzes er allemaal zijn en jullie wensen goed te helpen verwoorden. Door mijn werk als kraamverzorgende spreek ik vele zwangeren en stellen die net bevallen zijn en ken ik hun ervaringen. Deze neem ik mee in mijn begeleiding als Doula. Dat maakt dat ik jou/jullie goede ondersteuning kan bieden in de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje.

Tijdens de bevalling, vanaf het moment dat je mijn hulp hebt ingeroepen, blijf ik aan je zijde tot nadat je baby geboren is. (tot ca. twee uur daarna)
In de kraamtijd kom ik langs voor een evaluatie gesprek en bied ik jullie het geboorteverslag aan.