Mijn begeleiding

Mijn begeleiding is altijd persoonlijk en op maat want geen enkele zwangere, geen enkel stel is hetzelfde.
Mijn rol is jullie te informeren over welke keuzes er allemaal zijn rondom de geboorte van jullie kindje en jullie wensen goed te helpen verwoorden.  Dit resulteert in een door jullie geschreven  geboorte-wensen-plan ook wel geboorteplan genoemd.
Waarom maken we een geboorteplan?
Zodat jullie wensen en ideeën rondom de bevalling en erna bekend worden bij jouw/jullie zorgverleners! Samen met je partner een geboorteplan schrijven zorgt ervoor dat je samen kijkt naar wat er mogelijk is rondom de bevalling. Zo maak je een weloverwogen keuze en beslissing die gebaseerd is op informatie, gevoel en/of ervaringen.

Een onderdeel van mijn begeleiding kan de cursus ‘Relaxed bevallen’ zijn.
‘Relaxed bevallen’ is een inspirerende cursus gebaseerd op hypnobirthing- en mindfulness technieken, die zeker niet zweverig is maar zeer informatief en praktisch. Naast kennis over het geboorteproces en hoe je mindful kunt omgaan met alles wat er op je pad komt leer je ook hoe je je lichaam in een diepe staat van ontspanning kunt brengen. Hierdoor worden er tijdens de bevalling genoeg endorfinen aangemaakt die een verdovende werking hebben. Dit vergroot de kans aanzienlijk dat je op een natuurlijke wijze, dus zonder medicinale pijnstilling, kunt bevallen.

Tijdens de bevalling, vanaf het moment dat je mijn hulp hebt ingeroepen, blijf ik aan je zijde tot ongeveer twee uur nadat je baby geboren is. In de kraamtijd kom ik langs voor een evaluatie gesprek.

Maar misschien ben je al geholpen door een paar gesprekken en/of de cursus Relaxed Bevallen, dat kan ook. Het is zeker geen verplichting dat ik ook daadwerkelijk bij je bevalling aanwezig ben. Tenslotte is niet iedereen hetzelfde en ik richt me graag op jouw/jullie behoeften.