Relaxed bevallen | Liefdevolle Verwachting |Babymassage


‘If you change the way you view birth, the way you birth will change’

Marie Mongan

‘Relaxed bevallen’ is een cursus gebaseerd op hypnobirthing- en mindfulness technieken, die informatief en praktisch is. Naast kennis over het geboorteproces en hoe je mindful kunt omgaan met alles wat er op je pad komt leer je ook hoe je je lichaam in een diepe staat van ontspanning kunt brengen. Hierdoor worden er tijdens de bevalling genoeg endorfinen aangemaakt die een verdovende werking hebben. Dit vergroot de kans aanzienlijk dat je op een natuurlijke wijze, dus zonder medicinale pijnstilling, kunt bevallen.

Hierbij de belangrijkste cursusonderdelen voor je op een rij:

 • Wat is hypnobirthing en waarom kan het bijdragen aan een positieve en mooie bevalling?
 • Wat gebeurt er tijdens de bevalling in je lichaam en hoe kun je het beste meewerken?
 • Waarom hebben vrouwen onnodig hevige pijn tijdens de geboorte van hun kind en hoe kun je dit voorkomen?
 • Hoe ziet je ideale bevalling eruit?
 • Uitleg waarom ontspannings- en hypnosetechnieken zo effectief zijn bij een bevalling.
 • Je leert de ontspanningstechnieken en hypnose technieken eigen te maken en kunt deze daarna zelf thuis gaan oefenen en luisteren op mp3.
 • Uitleg over veel voorkomende preventieve ingrepen.
 • Hoe kun je zonder gevaar voor je baby en jezelf onnodige interventies voorkomen?
 • Wat zijn jullie geboortewensen en hoe zetten jullie deze om in een mooi en specifiek geboorteplan zodat de verloskundige, kraamverzorgende, verpleegkundige en artsen rekening kunnen houden met jullie wensen?
 • Welke beperkende gedachten of angsten over de bevalling staan jullie nog in de weg?
 • Hoe kun je deze gedachten loslaten?
 • Welke belangrijke rol spelen mindfulness en een positieve mindset bij de bevalling en hoe kun je dit bij jezelf creëren?
 • Tips om het natuurlijke geboorteproces zo min mogelijk te verstoren. Hoe ga je om met alles dat anders loopt?
 • Hoe ga je om met weeën die heel intens worden?

Bel afspraak in week 38
Bedoeld voor wat laatste feedback en vragen.

Liefdevolle Verwachting  voorbereid op het ouderschap

Liefdevolle Verwachting is een cursus van vier bijeenkomsten die (aanstaande) ouders voorbereid op de eerste twee jaar met hun kindje. Zo kun je met realistische verwachtingen aan het ouderschap beginnen. Wat heeft een baby eigenlijk écht nodig? Wat verwacht een baby van het leven buiten de buik? Welk beeld heb jij van het ouderschap en is dit gelijk aan de behoeftes die je baby heeft? Er word je niet gezegd wat je moet doen, je krijgt enkel informatie, het vertrouwen en handvatten waarmee jullie zelf de opvoedkeuzes kunnen maken die aansluiten bij jullie situatie.

Leven met een baby is intensief. Je kindje is volledig afhankelijk van jou en jij voelt je enorm verantwoordelijk. Er komt veel op je af als nieuwe ouder: adviezen, informatie, reclame voor ‘onmisbare’ producten. Van minder zou je al onzeker kunnen worden. Dan hebben we het over je gevoelens nog niet eens gehad!

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: hechting, huilen, slapen, voeding van de baby, prikkelreductie, fysieke- en mentale ontwikkeling, de partnerrelatie, babyproducten en veiligheid.
De cursus bestaat uit vier of vijf bijeenkomsten in een groep of privé. Na afloop ontvang je een naslagwerk.
Na de cursus weet jij:

 • Waarom het zo belangrijk is om te reageren op de signalen van je baby
 • Welke signalen dit zijn en hoe je hier op kunt reageren
 • Hoe de ontwikkeling van je baby verloopt
 • Hoe jij deze ontwikkeling optimaal kunt ondersteunen
 • Dat het belangrijk is om te (blijven) communiceren met je partner en hoe je dit doet
 • Dat je niet de enige bent en er niet alleen voor staat!

Workshop Borstvoeding

Bijeenkomst waarin het proces van borstvoeding wordt uitgelegd en waarin je tips krijgt. Met kennis van zaken start jij straks met voeden.

Workshop Natuurlijke geboorte Met vertrouwen je bevalling tegemoet

Bijeenkomst waarin je leert hoe een geboorte van nature gaat, welke hormonen spelen een rol en wat kun je zelf doen om een positieve bevalervaring te creëren? Als je weet wat je te wachten staat word je niet verrast en dat geeft rust en vertrouwen.

Babymassage NIEUW

Zelf je baby leren masseren is een leuke bezigheid en fijn voor het contact met je kindje. Je leert de lichaamstaal van je kindje herkennen en het is een moment van volledige aandacht voor elkaar. Door middel van massagetechnieken bevorder je de ontwikkeling van je baby’s zintuigen, spieren en coördinatie. Bovendien kan babymassage rustgevend werken en helpen bij het verminderen van eventuele ongemakken, zoals krampjes. Tijdens de sessies neem ik de tijd om jullie als ouders te leren hoe je zelf deze kalmerende aanrakingen kunt toepassen, waardoor de band tussen jou en je baby nog sterker wordt.
Na de massage van je baby wordt iedere bijeenkomst een ander thema belicht zoals huilen, slapen, hechting, prikkelregulatie of misschien heb je zelf wel een thema waar je graag iets meer over wil weten. Dit kan ingebracht worden.
In 4 bijeenkomsten van 1,5 uur leer je het hele lichaam van je baby masseren en krijg je info over thema’s die alle ouders bezighoudt. Na afloop ontvang je een reader.
Groepsgrootte is maximaal 4 baby’s en een (groot-) ouder.

Rebozo massage NIEUW

Massage met de kleren aan! Rebozo massage wordt gegeven door middel van een doek of doeken. Het kan aan iedereen gegeven worden van kind tot volwassene en zwangere tot moeder met baby.
De Rebozo doek is het verlengstuk van de handen van de masseur, zo is er indirect lichaamscontact want het lichaam van de cliënt wordt niet aangeraakt door de masseur. Het wiegen en schudden en bwegen met de doek helpt om spanningen los te laten. De massage kan zowel zittend als liggend worden toegepast. Nieuwsgierig of dit iets voor je is? Neem vrijblijvend contact op door een mailtje te sturen, zie Contact.